Isi Borang Permohonan Disini

JOM MASUK KPTM  
REBUT PELUANG KEEMASAN DENGAN MENDAFTAR SEKARANG BAGI INTAKE JANUARI 2015 UNTUK MENGIKUTI PROGRAM DI KPTM.

SILA BACA DENGAN CERMAT DAN IKUTI SEGALA ARAHAN BAGI MEMBOLEHKAN PERMOHONAN ANDA DIPROSES. 

MAKLUMAN
Daripada sebilangan besar pemohon yang membuat permohonan kemasukan ke KPTM melalui blog ini, hanya sebilangan kecil permohonan yang diproses kerana kekurangan dan kesilapan maklumat yang diberikan.

Semasa anda mengisi borang permohonan, sila pastikan anda menulis maklumat dengan lengkap dan tepat terutama maklumat email pemohon.

PERINGATAN
1-Bagi pemohon yang mengisi borang dibawah TIDAK PERLU lagi memohon melalui permohonan seperti on-line, laman web KPTM, pos dan pendaftaran terus/terbuka. 
2-Jika anda sudah memohon melalui on-line, laman web KPTM, pos dan pendaftaran terbuka, anda TIDAK DIBENARKAN mengisi borang ini.

PANDUAN MUDAH MENGISI BORANG PERMOHONAN KE KPTM
(Sila ikuti langkah mudah 1 & 2 dibawah)

LANGKAH 1
1.1. Sila isi Borang Permohonan dibawah dengan LENGKAP.
1.2. Sila rujuk Pages Program Diploma/Ijazah/Profesional di bahagian atas sebelah kanan untuk mendapatkan program, kod dan lokasi kampus yang ingin dimohon atau klik link yang dinyatakan didalam borang permohonan.
1.3. Apabila borang permohonan siap di isi, tekan butang 'Submit' dan tunggu 5saat untuk kemasukan data pemohon ke dalam system. 
1.4. Pemegang SPM layak memohon program Sijil/Diploma atau setaraf.
1.5  Pemegang SPM Percubaan TIDAK layak membuat permohonan, sila dapatkan sijil/slip SPM sebenar untuk membuat permohonan.

LANGKAH 2
2.1. Pemohon boleh membuat semakan status permohonan dengan merujuk email masing-masing selepas 24jam. Pemohon yang berjaya juga boleh memuat turun surat tawaran melalui status semakan permohonan. 
2.2. Pemohon yang berjaya dikehendaki membuat pengesahan penerimaan tawaran dalam tempoh/masa yang diberikan(sebagaimana yang tercatit dalam surat tawaran) bagi mengelakkan nama mereka diganti oleh calon lain.Pemohon yang membuat permohonan melalui blog ini boleh menghubungi saya Nasarudin HP: 019-9257697(SMS Tidak akan dilayan) atau menulis di ruangan komen/pertanyaan dibawah bagi sebarang bantuan.SILA ISI BORANG DIBAWAH UNTUK MEMOHON KE KPTM


No comments:

Post a Comment

1-Ruangan komen/pertanyaan untuk pemohon KPTM melalui blog ini sahaja.
2-Pastikan anda menulis No Kad Pengenalan/Nama Sebenar sebagai pengenalan diri untuk berinteraksi disini.
3-Sila tulis menggunakan Bahasa Melayu/Inggeris 'standard'

Terima kasih