Isi Borang Permohonan Disini


PELUANG TERBUKA UNTUK ANDA MENGEMBANGKAN PENCAPAIAN AKEDEMIK BERSAMA KPTM, BERTINDAK SEGERA DENGAN MEMBUAT PERMOHONAN AWAL DISINI BAGI INTAKE JULAI 2014.  

JOM MASUK KPTM ! 

REBUT PELUANG KEEMASAN DENGAN MEMBUAT PERMOHONAN AWAL BAGI MENGIKUTI PROGRAM DI KPTM


SILA BACA DENGAN CERMAT DAN IKUTI SEGALA ARAHAN BAGI MEMBOLEHKAN PERMOHONAN ANDA DIPROSES. 

MAKLUMAN
Daripada sebilangan besar pemohon yang memohon kemasukan di blog ini, hanya sebilangan kecil sahaja yang email slip/sijil SPM/STPM/MUET/Matrikulasi/Diploma/Ijazah

Kami TIDAK akan memproses permohonan yang tidak menghantar email slip/sijil Keputusan SPM/STPM&MUET/MATRIKULASI/DIPLOMA/DEGREE kerana kekurangan maklumat akademik anda, diharap pemohon lebih berhati-hati dan mengambil berat keperluan & syarat yang dinyatakan.

PERINGATAN

Bagi pemohon yang mengisi borang dibawah anda
 TIDAK PERLU lagi memohon melalui permohonan seperti on-line, pos dan pendaftaran terus/terbuka. 
Jika anda sudah memohon melalui on-line, pos dan pendaftaran terbuka, anda TIDAK DIBENARKAN mengisi borang ini.



PANDUAN MENGISI BORANG PERMOHONAN KE KPTM

Sila Isi Borang Permohonan ini dengan LENGKAP menggunakan HURUF BESAR.(apabila permohonan siap di isi, tekan butang 'Submit Form' dan tunggu 10saat untuk kemasukkan  ke sistem) kemudian klik 'Continue' dan teruskan ke arahan No. 2 dibawah.
(Sila rujuk Pages Program untuk mendapat program kod  dan lokasi kampus yang ingin dipohon

*  Pemegang SPM layak memohon program Sijil/Diploma@Setaraf.
**Pemegang STPM/MUET/MATRIKULASI/Diploma/Ijazah layak memohon program Ijazah/Profesional@Setaraf.

Scan atau Snap Pic(ambil gambar pandangan atas dengan terang dan jelas) keputusan slip/sijil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)/Sijil Tinggi Persekolahan(STPM&MUET) /MATRIKULASI/DIPLOMA/DEGREE/sijil yang berkaitan dan email ke pengambilankptm@gmail.com  atau PM(post mesej) ke FB/Pengambilan Mudah Kptm .

Selepas pemohon mengisi borang dan menghantar email slip/sijil masing-masing, pemohon boleh menyemak status permohonan selepas 24jam di "KLIK UNTUK SEMAK" yang terletak dibahagian atas sebelah kanan blog ini, atau merujuk kepada email masing-masing.

Anda juga boleh menghubungi saya Nasarudin HP: 019-9257697(NO SMS) bagi sebarang pertanyaan.

165 comments:

  1. MOHAMAD SAIZUL AZ-AZUFAR B MOHAMAD SUFFI
    Tahniah, Anda sudah pun ditawarkan ke KPTM cawangan IPOH, Diploma in Multimedia,
    sila cek di http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum... kenapa saya x boleh isi borang

      Delete
  2. NUR SAIYIDAH BINTI NASIR
    NO, KP: 9305011151##
    TAHNIAH!
    ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
    AH101 - DIPLOMA IN TOURISM (CAWANGAN KOTA BHARU)

    ReplyDelete
  3. SITI NUR ARBAEYAH BINTI APPANDI
    NO, KP : 9512140654##
    TAHNIAH!
    ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
    CT101 - DIPLOMA IN BUSINESS INFORMATION TECHNOLOGY (CAWANGAN BATU PAHAT)
    SILA RUJUK : http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

    ReplyDelete
  4. Salam . . Saya lepasan stpm nak aply smbung degree in bisnes IT. . Bila intake and bgaimana nak aply?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fizo Mathir
      TAHNIAH!
      ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM CU202 - BSC (HONS) IN BUSINESS INFORMATION TECHNOLOGY WITH INTERNATIONAL BUSINESS 3+0 IN COLLABORATION WITH COVENTRY UNIVERSITY, UK (CAWANGAN KUALA LUMPUR)
      http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

      Delete
  5. ANIS SYUHADA BINTI MD HANAFI
    NO. KP : 9309270658##
    TAHNIAH!
    ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
    CU200 - BSC (HONS) IN BUSINESS INFORMATION TECHNOLOGY WITH ACCOUNTING 3+0 IN COLLABORATION WITH COVENTRY UNIVERSITY, UK (CAWANGAN KUALA LUMPUR)
    http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

    ReplyDelete
  6. AFIQ AZIZ
    TAHNIAH!
    ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
    CU204 - BSC (HONS) IN NETWORK AND MOBILE COMPUTING 3+0 IN COLLABORATION WITH COVENTRY UNIVERSITY, UK (CAWANGAN KUALA LUMPUR)
    sila rujuk http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

    ReplyDelete
  7. NOORAFIDA BINTI MOHD ZAMRI
    TAHNIAH!
    ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
    CU200 - BSC (HONS) IN BUSINESS INFORMATION TECHNOLOGY WITH ACCOUNTING 3+0 IN COLLABORATION WITH COVENTRY UNIVERSITY, UK (CAWANGAN KUALA LUMPUR)
    sila rujuk http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

    ReplyDelete
  8. SITI NOOR FAIZAH BINTI NORSHAHEDI
    TAHNIAH!
    ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
    CU202 - BSC (HONS) IN BUSINESS INFORMATION TECHNOLOGY WITH INTERNATIONAL BUSINESS 3+0 IN COLLABORATION WITH COVENTRY UNIVERSITY, UK (CAWANGAN KUALA LUMPUR)
    sila rujuk http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. slam encik blh semal permohonan sy

      Delete
  9. NORITA BINTI RAZALI
    ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
    CU204 - BSC (HONS) IN NETWORK AND MOBILE COMPUTING 3+0 IN COLLABORATION WITH COVENTRY UNIVERSITY, UK (CAWANGAN KUALA LUMPUR)
    sila rujuk http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum saya ingin tahu sama ada permohonan saya diterima sistem atau tidak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NORKAIYISHAH BINTI NOORIZEN
      TAHNIAH!
      ANDA BERJAYA DITAWARKAN KE PROGRAM
      CU206 - BSC (HONS) IN MULTIMEDIA COMPUTING 3+0 IN COLLABORATION WITH COVENTRY UNIVERSITY, UK (CAWANGAN IPOH)

      Delete
  11. Assalamualaikum, saya dah buat permohonan pada 16/10 hari tu. Macam mana saya nak tahu permohonan saya diterima atau pun tak ye?

    ReplyDelete
  12. Salam cik...saya dh isi borng pernohonan.. tp sy x pasti smada pihak kptm terima ke x pmohonan online sy tu...mcmna sy nk tau pihak kptm terima ke tak...???

    ReplyDelete
    Replies
    1. NUR AMIRA YASMIN BT MOHAMMAD YUSSOF KHAN
      920501086132

      Delete
    2. TAHNIAH, ANDA BERJAYA KE KPTM, SILA SEMAK STATUS ANDA

      Delete
  13. Salam...maaf saya tidak dpt membuka link untuk menyemak status permohonan saya wlaupun saya dah cuba berulang kali..
    boleh tak encik tolong semak status permohonan saya?
    Nama : Muhammad Syaathir Bin Sharani
    No KP : 950811095007
    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAHNIAH, ANDA BERJAYA KE KPTM, SILA SEMAK STAUS ANDA.

      Delete
  14. Saya sudah email ke pihak tuan keputusan SPM saya tetapi mengapa pihak tuan tidak memprosesnya? Saya cuba menghubungi pihak KPTM tetapi talian selalu sahaja sibuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Najihah binti Hamdan
      951211145976
      jyhachan@yahoo.com

      Delete
    2. TAHNIAH, ANDA BERJAYA KE KPTM, SILA KLIK UNTUK SEMAK STATUS ANDA

      Delete
  15. shylina kasim
    950901125708
    schylin95@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAHNIAH, ANDA BERJAYA KE KPTM, SILA KLIK UNTUK SEMAK

      Delete
  16. Salam encik . Adakah sye dpt twaran untuk blaja di KPTM nie ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah, anda berjaya ke KPTM
      Program AA101BG

      Delete
    2. ANDA BOLEH DOWNLOAD SURAT TAWARAN SELEPAS 3DISEMBER NANTI

      Delete
  17. Encik sye nk tnye . Sye dah dpt surat twran kptm , dlm borang penerimaan twran mngatakn last hantar borang pnerimaan twran pd 16 disember . Klau sye faks kn pada 16 disember tuh agak2 pihak kptm terima tak tawaran sye ? Buat mse skrang sye ade mslah yg tertentu . Terima kasih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cadangkan
      1-Awak buat bayaran lapur diri
      2-Faks surat pada/sebelum 16 Disember nanti

      Selamat berjaya

      Delete
  18. Salam, saya baru daftar utk kemasukan ke kptm harini tapi saya difahamkan dah terlambat . Boleh ke saya mendapat tempat di kptm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah dapat tawaran ke kptm ipoh dlm kos multimedia tp dalam surat rujukan tu kata tarikh pengesahan kemasukan adalah semalam. saya baru bincang dgn ibu bapa saya dan harini baru nak buat pengesahan. boleh lagi ke? terima kasih

      Delete
    2. BOLEH TERUS MENDAFTAR DAN MEMBUAT PENGESAHAN, TAHNIAH Jaja Nazri

      Delete
  19. okey....so,saya harus buat pengesahan penerimaan tawaran dulu . lapor diri kat tempat belajar ,lepas tu mengemukan rayuan penangguhan sesi pembelajaran. . .kalau lewat buat pengesahan penerimaan tawaran ...macam mana ??? adakah pemohonan saya akan dibatalkan ??? saya belum bincang dengan family saya tentang ini..kalau saya buat pengesahan pada 20/12/2013 dapat kh???

    terima kasih encik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Louretha
      sila rujuk surat tawaran,
      untuk maklumat yang lebih tepat, sila hubungi pihak kampus yang menawarkan anda belajar, saya mengucapkan selamat berjaya kepada anda.

      Delete
  20. Assalamualaikum, Saya cuba untuk menghantar surat penerimaan tawaran melalui fax, namun gagal, boleh saya menggunakan email?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Anda boleh faks selepas waktu pejabat, saya kira waktu tersebut line agak kurang sibuk berbanding 'peak hours', semoga berjaya.

      Terima kasih

      Delete
  21. Assalamualaikum.

    Baru-baru ini saya ada mendapat mesej (SMS) dari pihak KPTM mengatakan tawaran saya ditolak sedangkan pada awalnya mereka telah menerima tawaran saya. Untuk makluman, saya sudah pun membayar yuran pengesahan RM250 dan semuanya telah dihantar melalui talian faksimili sebelum pada tarikhnya. Boleh tak pihak tuan/puan menjelaskan status saya sekarang ini?

    AMIR MIRZA BIN DAUD
    951004-05-5273

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya boleh mengesahkan KPTM memaklumkan kepada pemohon yang berjaya dengan:-
      1-Surat Tawaran yang dihantar ke alamat pemohon.
      2-Surat tawaran yang boleh di'Download' disini http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html
      3-Dalam kes ini pemegang no KP 951004055273 adalah pemohon yang berjaya ke KPTM .
      4-PENGESAHAN anda TELAH DITERIMA

      sekian, terima kasih

      Delete
  22. tumpang tanya, kalau program usahasama uitm, yuran mengikut kadar uitm atau kptm, satu lagi kalau pernah dismiss atau berhenti drpd uitm masih boleh memohon program usahasama uitm atau tidak ? terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1-Mengikut yuran UiTM
      2-Berpeluang mendapat pinjaman MARA
      3-Boleh memohon tertakluk kepada kelayakan pemohon dan kekosongan tempat.

      Selamat berjaya

      Delete
  23. TAHNIAH, ANDA BERJAYA KE KPTM

    SENARAI TERBARU PERMOHONAN MELALUI BLOG http://pengambilankptm.blogspot.com/ YANG BERJAYA KE KPTM.
    1-1-2014
    JAM 6.00am
    SILA PASTIKAN ANDA 'DOWNLOAD' SURAT TAWARAN DAN MEMBUAT PERSEDIAAN AWAL

    SITI NUR FATIHAH KHAIRUNNISA BINTI MOHD AMRIL SHAR
    SITI ROHANI BINTI CHE HAK
    MOHAMMAD IDHAM ZAFARUL BIN ALNUAR
    MUHAMMAD SYAHMI BIN ISMAIL
    MOHAMMAD FIRDAUS BIN DULA'ATIK
    AMIR MUKMIN BIN MOHD FADZIL
    NOOR AIN FARHANA BINTI AZIZ
    NORDIANAJANNAH BINTI ZAINUN
    NUR AMIRA YASMIN BINTI MOHAMMAD YUSSOF KHAN
    NUR HAFIZH FAZLIYANA BINTI IDRUS
    AIDANURLIANA BINTI ABDUL RAHIM
    MUHAMMAD HANIF BIN MOHD NOOR
    MUHAMMAD HILMY ASHRAF BIN AHMAD ISMAIL
    MOHAMAD FARIQ BIN RUZLAM
    WAN AHMAD SAUFI FAZRUL BIN WAN ZULKIFLI
    NORHAZWIN BINTI ABD KARIM
    SITI FATIMAH BINTI MOHAMAD YA
    MUHAMMAD ZULHILMI BIN AKBAR
    MUHAMMAD NOR AZLAN BIN MAT ISA
    MUHAMAD SHAHRUL REDZUAN BIN MUHAMAD SAMAN
    SYAFIAH SYAFIQAH BINTI MAZLAN
    NUR SAIYIDAH BINTI NASIR
    NUR FATIHA BT HASAN
    ROHAIZREEN BINTI ROBA'AI
    NURUL NABIHAH BINTI KAMISAN
    AHMAD SOFI NAEEM BIN CHE MAT DUZKI
    MAHERAN BT MAT DAUD
    NURHASIKIN BINTI MOHD SHARIL
    NUR DZEZRICCA BINTI MOHD DZEWARDY
    SITI NUR FATIHAH BINTI MOHD
    NUR ATHIRAH BINTI JEMALUDIN
    NOR FATIHAH BINTI NOR MAHAMAD
    MUHAMMAD FITHRI BIN ABD NASIR
    SITI KHADIJAH BT CHE ME
    PAVITRA A/P GOVINDAN
    NURAZURANI BINTI ALADDIN
    NURUL FARHANA BINTI ZULKARNAIN
    SYAHIRAH BINTI SULONG
    SITI NUR FATIHAH KHAIRUNNISA BINTI MOHD AMRIL SHAR
    AMIRUL ASYRAF BIN EMRAN
    NUR ASYNIDA BINTI MOHD ARIS FADILAH
    SITI MARYAM BINTI AZMAN
    SITI NORWATI BINTI NGADIMUN
    MOHAMAD SAIFUL AZRIN BIN SHAMSUL BAHRI
    AHMAD SYAMIL BIN BAHARUDDIN
    NURUL FAZLEEN BINTI MAHADI
    NURUL AMALINA BT AZIZAN
    NURIZATUL AZIMAH BINTI JININ
    MUHAMMAD AZHAR BIN SHIKH HATIM
    ZULIKA BINTI MOHAMAD ARIFF
    FARIZAL BIN AHMAD
    SITI NURSHAHIRA BT ZAMBIR
    MUHAMMAD AZWAN BIN ABU BAKAR
    NUR FATIN NAJWA BINTI S ROSLI
    NUR AMALINA BINTI MAT MANSOR
    ABU ASYRAF BIN ABU BAKAR
    FATIN FATINI BINTI CHE RAMLEE
    SITI NURHIDAYAT BT ISMAIL
    MOHD ASYRAF BIN AZHAN
    ERZA NURAIN BINTI ZHARANI
    SITI AISYAH BINTI ABD RANI
    SHAHRUL AFIQ BIN PAHA RADZI
    KHAIRUSSYUHADA BT MOHD SALLEH
    ISA PRISCILLA MATHEUS
    NORIZAN BINTI HASSAN
    NORFATIN ASHIKIN BINTI MD KHOSIM
    LUQMAN ARIF BIN ISMAIL
    NOOR AMALINA BINTI ZAINAL ABIDIN
    NURSHUHADAH BINTI MOHD AMIN
    MAS IDAYU BINTI NANYAN
    MOHAMAD DANIEL HAFIZIE BIN HARON
    TUAN NURUL AFIFAH BT TUAN NORIHAN
    AMERA ATHIRAH BINTI MOHD FAUZI
    NORFAZIRA BINTI MOHD ANNIS HAMLE
    NURUL ATIKAH BINTI ABD MANAF
    NOOR ADILA BINTI NORAZLI
    MOHAMMAD FAKRULZAIRY BIN CHE FAUZI
    NURUL NADHIRAH BINTI AMRAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMIRAH ZULFA BINTI AHMAD NASIR
      ANIS NATASHA BINTI ALAHUDDIN
      SITI SUHAILA BINTI MOIDIN
      NUR AIDAADHA BT YUNG AZMAY
      AZUREEN NABILA BINTI ROSLAN
      AINA BT SHAHRULL RADZI
      NOR HAJJAH BINTI MOHD NAZRI
      FARALIYANA BINTI BAHARIN
      NUR HAMIZAH BINTI 'ASEM
      MUHAMMAD ARIFF AZAMUDIN BIN AHMAT FUAT
      NOR HAFIDZAH BINTI RAZALI
      NURUL AINA IZZATI BT AZHAR
      NURNATHSA KHAIRUNNISA BINTI ABDUL MANAN
      PUTERI NUR SYATHIRA BINTI MD KHAIRUDIN
      NURFARAH ATHIRA BT ZAINAL
      NUR ATIKAH BINTI RAZALI
      FARAH FAZIRA BINTI ZULKARNAIN
      NUR BAITI ASHIQIN BINTI MOHAMAD NOR
      ELRIN BINTI MAHAT
      MOHAMAD NASRIN BIN MOHD YUSOF
      MUHAMMAD KHUSYAIRI BIN MD ZAKI
      MUHAMMAD BULYAUDDIN SAIFULLAH BIN MOHAMED YAKIN
      ISMAT BIN MOHAMAD BAHARIN
      SUHANA BINTI SULAIMAN
      MUHAMMAD IZZAT BIN BORHAN
      NUR NABILA AMIRA BINTI JAHIDIN
      SITI ZULAIHA BINTI HASSAN
      MUHAMMAD SYAMRIN BIN MOHD NASIR
      MUHAMMAD NOR SHAFIQ BIN SHAFIE
      NOR AMIRA BINTI JAMLUS
      SITI NABILAH BINTI ZAINAL ABIDDIN
      AHMAD MUBIN BIN RIDZUAN
      AHMAD YAHYA SULAIMAN BIN ADNAN
      NURATIQAH BINTI QASIM
      NUR FATIN AZIZAH BT NGAH
      SITI NUR SHAFIQAH BINTI HUSSIN
      MUHAMMAD RIDZUAN BIN HARIS
      ABDUL RAHIM BIN BAKAR
      NURSYAFIQA BINTI MOHD HALIM
      SITI NUR HANANIE BINTI MOHD RAZALI
      MOHAMMAD MAULIDULASYRAF BIN MOHAMMAD DERUS
      MUHAMMAD SYAATHIR BIN SHARANI
      NURUL SYIFAA BINTI TAJUDDIN
      NURUL EMMYRA ATIKAH BINTI NASIR
      SHYLINA BINTI KASIM
      KHADIJAH IZZATY BINTI ZAINUL
      NUR FARHANAH BINTI RUPNI
      MOHAMAD ZULKARNAIN BIN ZAKARIA
      NUR NATASHA NABILA BINTI MOHD NAZRI
      SITI HAWA BINTI OSMAN
      NUR SAFIQAH BINTI JAILANI
      ADLI FAISAL BIN SAIFUDDIN
      MOHD SHAHRIL AZWAN BIN ROSLE
      NURUL SYAHIRAH BINTI JALIL
      NURUL AINA BINTI HAZALI
      ZULAIKHA BINTI ZAINAL ABIDIN
      FATEN NORLIYANA BT ABD RAHIM
      NUR KHAIRUL NISA BINTI TASU
      NOOR ATHIRAH SYUHADA BINTI NOOR 'AZLAN
      NURAFAZIELA BINTI AHMAD
      NURARINA LIYANA BINTI HANAFI
      MARIAH AFIQAH BINTI MOHAMAD IBRAHIM
      NORRAFHANAH BINTI RAMLI
      NURFAZIRA BINTI JAMALUDIN
      SITI UMAIRAH
      MOHD FAREEZ BT MOHD ZAINUDDIN
      NORAZLINDA BINTI HUSSAIN
      NUR AFINI IZATI BT BAKERI
      ATIKAH BT AZMAN
      MUHAMMAD NOR HAIKAL BIN ZULKEFLI
      NUR NAJIHAH BINTI HAMDAN
      SITI NUR ARBAEYAH BINTI APPANDI
      NUR AFIQAH NAJIHAH BINTI HASSAN
      NUR AYU NASHUHA BT MOHD YUSOFF
      MUHAMMAD ZHARIF BIN HASNAN
      WAN HAZIMAH BINTI WAN HASSAN BASRI

      Delete
  24. Salam..En. saya nak tanye tentang faks surat pengesahan,tarikh saya perlu faks 31disember lepas..tapi saya ada masalah tidak dapat faks kn pada tarikh tersebut..saya boleh ke still faks kn nya esk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslam Farah Fazira

      Boleh, anda boleh faks esok atau seberapa segera yang mungkin.

      Terima kasih

      Delete
  25. Assalamualaikum
    boleh ke tangguh kepada intake lain tapi da dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Nurul Azidah
      1-Buat bayaran pengesahan penerimaan tawaran.
      2-Tulis surat kepada pengarah kampus dimana anda belajar RAYUAN MENGIKUTI PEMBELAJARAN BAGI INTAKE______

      Terima kasih

      Delete
  26. Salam.

    Apakah yang perlu saya lakukan jika slip pembayaran yuran program saya hilang?
    Untuk makluman, saya telah membuat pembayaran di Bank Islam sebanyak RM1200++
    Pendaftaran saya pada 7 Januari ini, dan pihak KPTM memerlukan bukti pembayaran itu pada hari pendaftaran nanti. Saya sudah email pihak Bank Islam tentang hal ini dan masih menunggu jawapan mereka samada boleh atau tidak jika saya meminta salinannya dari pihak bank.

    Saya harap pihak KPTM dapat membantu. Terima Kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMIR
      wsalam, anda boleh menghubungi kampus KPTM yang menawarkan anda belajar bagi mendapat penjelasan berkenaan hal ini.
      1-Setiap penerimaan pembayaran oleh KPTM akan ada rekod dari bank, oleh itu elok lah merujuk kepada kampus yang menawarkan anda belajar untuk penjelasan.

      Terima kasih

      Delete
    2. Ada tak nombor lain yang boleh dihubungi? Setiap kali saya call line mereka sentiasa sibuk. Mungkin ada masalah. Saya akan mendaftar di KPTM KL pada esok hari.

      Delete
    3. sila cuba yang ini : 03 9179 5637/03 9179 5638/03 9179 5639

      Delete
    4. Semua tak dapat dihubungi, setiap kali call memang tak dapat. Saya taktahu apa yang harus saya lakukan lagi.

      Delete
    5. Sila cuba no ini 03-9281 9700(KPTM KL)

      Delete
  27. salam...adakah medical check-up itu wajib??
    saya ambil computer science dan baru dapat tawaran 31 dis lepas..
    kalau nak buat medical check-up di klinik kerajaan kena tunggu skurang2nya 2 minggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Zikri
      1-Wajib dan amat perlu
      2-Anda boleh pergi meneruskan pengajian dan lapur diri dahulu, nanti pihak kampus akan aturkan masa untuk anda menyelesaikan Medical Checkup itu.

      Delete
  28. Assalamualaikum..
    MUHAMMAD FAIQ IRFAN BIN EMRAN.
    931104036063..
    L011405217

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila klik untuk semak status permohonan anda ke KPTM
      http://www.kptm.edu.my:8001/v2/index2.html

      Delete
  29. Salam tuan..
    Saya nk tnya knapa tiap kali saya semak permohonan saya message yg kluar bgitahu "PEEMOHONAN ANDA MASIH BELUM DIPROSES."ttapi ptg tdi saya trima pnggilan dri KPTM KUANTAN bgithu yg permohonan sya dtrima & prlu lapor diri pda 20.1.2014 ni..tpi bila sya semak blik status permohonan message yg sama jgak kluar..mcamna sya nk pstikn status permohonan sya?n klau saya dtrima apa yg perlu sya bawa ketika pendaftaran nnt?trima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUHAMMAD FAIQ IRFAN BIN EMRAN
      931104036063
      L011405217
      bfk9026@gmail.com

      Delete
    2. Assalam.. MUHAMMAD FAIQ IRFAN BIN EMRAN
      Tahniah
      1-Anda boleh menalifon KPTM Kuantan berkenaan persediaan ke KPTM Kuantan termasuk bayaran pengesahan dan juga pendaftaran.
      2-Jika masa anda tidak mencukupi, elok anda bersiap apa yang perlu sahaja dan selesaikan bila anda berada di Kuantan nanti(pastinya KPTM-Kuantan akan memberikan anda masa untuk selesai dokumentasi serta pembayaran/tajaan/pinjaman)
      3-Selamat berjaya

      Terima kasih

      Delete
  30. Salam tuan.
    Saya nak tanya saya bekas pelajar KPTM diploma nak sambung Ijazah dekat KPTM KL dalam International Business. Tapi saya tak tau nak register online. Saya dah cuba buat dekat laman web KPTM tp yg ditawarkan cuma program Diploma sahaja. Macam mana saya nak daftar untuk Ijazah. Minta tolong ajarkan. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Izzad
      1-Anda boleh memohon untuk mendaftar permohonan anda dengan mengisi borang diatas.
      2-email kan slip/sijil SPM/MUET/TRANSKRIP Diploma ke pengambilankptm@gmail.com

      Sekian terima kasih

      Delete
  31. Salam,saya nak tanya, kalau kita tersilap masuk no i/c ibu atau bapa dalam mana2 permohonan dan permohonan itu telah ditutup, adakah permohonan kita masih lagi diproses? And bila pulak permohonan untuk polytechmara sesi seterusnya dibuka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Aida Hazleen
      1-Tersilap memasukkan No. KP ibu bapa tiada menjadi masalah kerana boleh dibetulkan apabila pemohonan mendapat tawaran asal bukan kesilapan No. KP pemohon.
      2-Permohonan akan terus diproses.
      3-Intake Mac 2014-sila rujuk blog ini dan juga fb untuk makluman pendaftaran ke KPTM untuk intake seterusnya.

      Terima kasih

      Delete
    2. Terima kasih kerana berkongsi maklumat.. :)

      Delete
  32. ASSALAMUALAIKUM , SAYA NAK BTANYA . JIKA IBU BAPA SAYA BUKAN WARGANEGARA (IC MERAH) TETAPI SAYA WARGANEGARA MALAYSIA (IC BIRU) , ADAKAH SAYA LAYAK MASUK ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSALAM
      1-KPTM TERBUKA UNTUK SEMUA RAKYAT MALAYSIA
      2-KPTM TERBUKA UNTUK BUMIPUTRA
      3-KPTM JUGA TERBUKA KEPADA PELAJAR DARI NEGARA LUAR(ASING)
      4-YA, ANDA BOLEH MENDAFTAR UNTUK MEMOHON KE KPTM(tertakluk kepada terma&syarat) DENGAN MENGISI BORANG DIATAS.

      SEKIAN, TERIMA KASIH

      Delete
  33. salam, en. nasarudin, saya nak mohon utk kemasukan ke kptm tapi keputusan spm bg 2013 belum keluar lagi. jadi, adakah saya perlu tunggu sehingga keputusan spm keluar ataupun boleh terus sahaja mohon tanpa keputusan spm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Shahid Dz
      1-Ya, pemohon memerlukan slip SPM sebenar untuk mendaftar di KPTM
      2-Pastikan anda melihat iklan dan mengisi borang diatas selepas mendapat slip SPM bagi Intake Mac & Julai 2014 nanti.
      3-Saya mengucapkan selamat maju jaya untuk anda.

      Terima kasih

      Delete
  34. salam, program diploma bm 118 pengurusan teknologi pejabat usahasama uitm dgn kptm untuk sesi jun 2014 dah dibuka atau tidak ? permohonan adakah boleh dibuat online atau walk sahaja ke kolej ? tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Intake Julai 2014 masih belum dibuka
      2-Permohonan boleh dibuat secara online/mengisi borang pendaftaran diatas(melalui blog)/walk in
      3-Iklan Intake Julai 2014 akan diletakkan di blog ini dan juga fb(sila klik add friend di bahagian atas sebelah kanan 'facebook badge'

      Sekian, terima kasih

      Delete
  35. Assalamualaikum saya ingin tahu sama ada permohonan saya diterima sistem atau tidak.

    Muhammad Al amin bin Muhammad Hamrin
    950228147383
    diploma sains komputer under uitm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      Muhammad Al amin bin Muhammad Hamrin
      No. KP: 950228147383
      1-Anda boleh menyemak sendiri status permohonan ke KPTM dengan klik 'semakkan keputusan permohonan anda' dibahagian kanan sebelah atas blog ini.

      Sekian, terima kasih

      Delete
  36. assalamualaikum..
    sya ingin mengetahui sama ada permohonan saya telah diterima sistem atau tidak..

    permohonan dibuat di blog pengambilan kptm
    muhammad syazwan bin abd hamid
    901206435199
    diploma tesl
    emel : vannus90@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Permohonan anda telah diterima
      2-Akan diproses sebaik sahaja pendaftaran bagi intake julai 2014 dibuka

      Terima kasih

      Delete
  37. salam , saya dah isi borang untuk masuk kptm walhal result spm sy belom keluar , perlukah saya isi borang lagi atau camne ?

    NUR AKMARINA BINTI AHMAD
    NO IC:960619105518

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      Nur Akmarina Binti Ahmad
      1-Anda tidak lagi perlu isi semula borang untuk mendaftar kecuali untuk menukar program/update status.
      2-Anda dikehendaki menghantar email salinan sebenar slip keputusan SPM ke pengambilankptm@gmail.com bagi membolehkan permohonan anda diproses.

      Terima kasih

      Delete
  38. assalamualaikum..
    sya ingin mengetahui sama ada permohonan saya telah diterima sistem atau tidak..

    permohonan dibuat di blog pengambilan kptm
    NAZMIR BIN JAMAHURI
    931208105967
    AB107GM - Diploma in Human Resource Management
    email ; nazmirjamahuri@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Nazmir Jamahuri
      1-Slip SPM anda telah diterima
      2-Kami masih belum menerima permohonan pendaftaran anda, sila isi borang permohonan diatas untuk membolehkan ianya diproses sebaik sahaja pendaftaran Intake Julai 2014 dibuka.

      Terima kasih

      Delete
  39. salam,adakah permohonan saya diterima.
    nama;siti khadijah binti rosli
    no kp;951219-11-5288
    email;ijahsiti95@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Siti Khadijah Binti Rosli
      1-Kami telah menerima maklumat permohonan dan slip SPM anda.
      2-Kami akan memproses permohonan anda sebaik sahaja pedaftaran rasmi dibuka.
      3-Sila rujuk email anda untuk menyemak status permohonan ke KPTM apabila iklan rasmi dibuka.

      Terima kasih

      Delete
  40. assalam encik adakah pemohonan saya diterima.
    saya sudah hantar slip spm sye pada email yang encik sediakan..
    NAMA: NORHAFIZAH BINTI OSMAN
    NO I/C: 940710106070
    EMAIL: fieza_eja9470@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam NORHAZIFAH
      1-Kami telah menerima permohonan anda dan akan diproses dengan segera

      Terima kasih

      Delete
  41. Salam,
    Saya nak tanya.. Kalau saya buat permohonan sekarang, agak2 masuk intake ke berapa yer???
    Dan kalau intake nya lambat lagi, dah boleh buat permohonan sekarang ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Myra Yaya
      1-Permohonan bagi Intake Julai 2014 telah pun dibuka pendaftarannya.
      2-Sila bertindak awal dengan mengisi borang diatas.

      Terima kasih

      Delete
  42. Assalamualaikum..
    Encik, untuk kemasukan degree sesi September sudah boleh mengisi borang ke?? Dan dimana saya ingin mendapatkan senarai program yang ditawarkan untuk degree sesi September 2014??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, anda boleh klik pages program degree dibahagian kanan sebelah atas

      Terima kasih

      Delete
  43. Assalamualaikum..
    saya student diploma kptm sem akhir,bila agaknye saya dapat mengisi borang kemasukan pogram degree ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Buat permohonan sebaik sahaja anda mendapat transkrip akhir keputusan peperiksaan

      Terima kasih

      Delete
  44. saya dah mohon secara online di laman web rasmi KPTM. perlukah saya mohon di sini juga? mana yang akan didahulukan? yang mohon di sini atau secara online? macam mana pulak nak kemas kini maklumat? saya telah tersalah meletakkan nama baca. mohon penerangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1-jika anda sudah memohon melalui web, maka anda tidak lagi perlu memohon disini, ini kerana setiap permohonan berpandukan no. KP pemohon sahaja.
      2-Anda dikehendaki melalukan sendiri kerana apabila pemohon mengisi di web, maka kami tiada password untuk mengubahsuai atau kemaskini permohonan yang dibuat oleh pemohon.

      Terima kasih

      Delete
  45. Assalamuaalaikum..sya lpsan stpm 2011.adakah sya lyak utk mohon prgrm ijazah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Ya anda layak memohon program ijazah
      2-3 porgram ijazah ditawarkan bagi intake julai 2014

      Terima kasih

      Delete
  46. Assalamu'alaikum wrm wbt. Tuan, saya Azfar inigin bertanya berkenaan soal pinjaman MARA/ PTPTN di KPTM. Saya dah mohon program profesional ACCA melalui Website. Apakah permohonan pembiayaan MARA hanya akan dilakukan selepas pelajar mendaftar atau bagaimana? Sebolehnya ingin mendapatkan pembiayaan dari pihak MARA bagi pengajian ini. Mohon pencerahan. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Permohonan pembiayaan MARA hanya akan dilakukan selepas pelajar mendaftar.
      2-Pihak pengurusan kampus akan membantu anda/kepada yang layak bagi mendapat pinjaman MARA.

      Terima kasih

      Delete
  47. saya dah hantar slip...dan isi form..agak-agak bila keputusan akan keluar? dan bagaimana saya nk tahu saya diterima masuk? mohon pencerahan..
    MOHAMMAD AZRI BIN HAMIDI
    961009086043
    azrisharkhead@gmail.com..
    terima kasih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1-Anda boleh semak dengan klik link klik untuk semakkan dibahagian atas sebelah kanan blog
      2-Rujuk email anda dan klik link yang telah diberikan

      Terima kasih

      Delete
  48. assalam...boleh encik tlg semakkan saye punye permohonan sbb permohonan sy masih belum diproses.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Berikan nama penuh anda
      2-No KP
      3-Alamat email
      untuk kami semak

      Terima kasih

      Delete
  49. saya noor shafikah nabila binti jaafar no i/c 940808106212 bila agaknya permohonan saya akan diproses?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam
      Berkenaan permohonan anda
      1-SILA HUBUNGI 03-9179 5639 / 5637 (SEKSYEN PEMASARAN & PENGAMBILAN) UNTUK SEBARANG PERTANYAAN.

      Terima kasih

      Delete
  50. Salam. Macam mana nak buat permohonan untuk intake 2014/2015 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Anda isi borang diatas dan ikut sebagaimana arahan

      Terima kasih

      Delete
  51. salam..kalau permohonan berjaya adakah saya wajib pergi ?

    ReplyDelete
  52. Assalammualaikum.Saya telah mengisi borang pendaftaran di atas dan telah menghantar gambar sijil SPM saya ke email yang berkenaan.Adakah permohonan sy diterima.
    NAMA : Nur Aisyah Binti Kayat
    Hp: 0177024451
    EMAIL : pulauatol96@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      1-Anda boleh semak dengan klik link yang dihantar melalui email anda.
      2-Sila klik SEMAK STATUS PERMOHONAN ANDA dibahagian kanan sebelah atas blog ini.

      Terima kasih

      Delete
  53. Assalammualaikum.Saya telah mengisi borang pendaftaran di atas dan telah menghantar gambar sijil SPM saya ke email yang berkenaan.Adakah permohonan sy diterima.
    NAMA : NOOR SYAZWANI BINTI ABDUL AJIS
    Hp: 0129941845
    EMAIL : sweesya@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      Permohonan anda telah dimasukkan kedalam data permohonan ke kPTM, sila email anda @ klik SEMAK STATUS dibahagian atas sebelah kanan blog.

      Terima kasih

      Delete
  54. ASSALAMUALAIKUM,, saya dah pun mengisi borang pendaftaran dan telah menghantar post mesej ke pengambilan mudah kptm . Adakah permohonan saya dah diterima pihak KPTM . saya tak pasti . Terima kasih
    ARFAH MAISARAH BINTI ZAKARIA
    961022115232
    seylasara23@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      Kami masih belum menerima borang pendaftaran anda, sila isi borang pendaftaran diatas dan email slip ke pengambilankptm@gmail.com

      Terima kasih

      Delete
  55. Assalamualaikum. Saya telah pun mengisi borang pendaftaran dan telah menghantar email slip spm saya. Adakah permohonan saya diterima?
    NUR SYANAZIHAH BT MOHAMMAD SHAHRIN
    960723086724
    0196735762

    ReplyDelete
    Replies
    1. Email : syaziha96@yahoo.com

      Delete
    2. Wsalam

      1-Sila rujuk email anda atau
      2-Buat semakkan disebelah atas bahagian kanan blog

      Terima kasih

      Delete
  56. Saya telah pun mengisi borang pendaftaran di atas dan telah menghantar email slip spm saya. Adakah permohonan saya diterima?

    MOHAMED HAIKAL BIN CHE MOHAMED NUZI
    Tel: 0139392364
    email: mohamedhaikalchemohamednuzi@gmail.com

    ReplyDelete
  57. Saya baru bt permohonan dengan mengisi borang diatas adakah permohonan saya sudah diterima??
    AFIFA BINTI AHMAD
    961006075066
    afieyfa96@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda boleh buat semakkan
      1-Rujuk email anda
      2-Klik SEMAK STATUS dibahagian atas sebelah kanan blog ini dan masukkan NO. KP pemohon.

      Terima kasih

      Delete
    2. Saya sudah menyemak status saya dan semuanya sudah ada tetapi masa mula2 semak dya ad tulis masih dalam senarai menunggu tapi skrg dh xda adakah permohonan saya ditolak??

      Delete
  58. adakah permohonan saya telah diterima?
    Mohd Nabil Bin Hashim
    960907055391

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mohd Nabil
      Kami masih belum menerima borang permohonan anda
      1-Sila isi borang permohonan diatas dan emailkan slip ke pengambilanktm@gmail.com

      Terima kasih

      Delete
  59. salam.anak saya telah mendaftar melalui online web ined uitm utk pra diploma perdagangan di kptm bangi. perlukah anak saya mendaftar di sini?

    Bolehkah anak saya mendaftar utk kemasukan akan dtg bagi diploma pengurusan multimedia di kptm ipoh di ruangan ini.

    mohon pencerahan tuan. t.kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Tuan/Puan
      Ya boleh, sila isi borang permohonan diatas dan mengikuti arahan yang diberi

      Terima kasih

      Delete

      Delete
  60. Salam,encik.saya farah aaina binti mohd salleh. saya dh mengisi semua borang dan saya menghantar slip peperiksaan SPM, pada email.bagaimana utk saya tahu bahawa permohonan saya sudah diterima ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda boleh semak
      1-Melalui email anda sendiri
      2-Klik link untuk semak bahagian kanan sebelah atas blog ini

      Terima kasih

      Delete
  61. Salam,encik.saya farah aaina .saya dh mengisi semua borang dan saya menghantar slip peperiksaan SPM, pada email.bagaimana utk saya tahu bahawa permohonan saya sudah diterima ?


    FARAH AAINA BINTI MOHD SALLEH
    960807015536
    farah_aaina@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda boleh semak
      1-Melalui email
      2-Klik link untuk semak bahagian kanan sebelah atas blog ini

      Terima kasih

      Delete
  62. assalamualaikum, saya baru sahaja kemukakan permohonan ke kptm bilakah sy dapat mengetahui keputusannya?
    AHMAD IDHAM HAZIQ BIN MOHD HAPIZD
    960903115481

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda boleh semak
      1-Melalui email anda
      2-Klik link untuk semak bahagian kanan sebelah atas blog ini

      Terima kasih

      Delete
  63. Salam. Adakah permohonan adik saya telah diterima?
    NURUL AINAA BT ABD RAHMAN
    960426146508

    Saya telah membuat semakan di link yg disediakan tetapi dia tulis 'no kad pengenalan anda tiada dalam simpanan'

    Harap tuan pertimbangkan permohonan ini.
    Terima Kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NURUL AINAA BT ABD RAHMAN

      1-SILA ISI BORANG PERMOHONAN DI ATAS DAN
      2-EMAILKAN SLIP SPM ANDA KE pengambilankptm@gmail.com

      TERIMA KASIH

      Delete
  64. macam mana nak tahu kod program? lokasi progaram? nama course? umm harap dapat membantu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANDA BOLEH KLIK PAGE PROGRAM DIBAHAGIAN ATAS SEBELAH KANAN BLOG INI.

      TERIMA KASIH

      Delete
  65. Salam.. En. Nasarudin, mcm mane sy nk update status di borang yg telah sy mohon ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSALAM
      DIMANA ANDA MEMBUAT PERMOHONAN

      TERIMA KASIH

      Delete
  66. Saya dpt tak?
    NUR ATIQAH BINTI ROSLI
    961024106268

    TQ

    ReplyDelete
  67. SALAM. saya sudah menghantar permohonan serta slip spm ke email tersebut. adakah permohonan saya diterima?

    AININ SOFIA BINTI ABDUL KHALIL
    960628565196

    ReplyDelete
  68. salam . tuan , sy telah memohon kptm online .. adakah saya perlu menghantar slip spm sy ?
    semakan telah dibuat , tetapi tiada keputusan yang sya perolehi ..

    FATIN NUR ASHIKIN BINTI ZALANI
    950725035892
    aretin_yeeqin@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. slip telah dihantar ke https://www.facebook.com/pengambilan.kptm.1

      Delete
    2. WSALAM
      ANDA BOLEH SEMAK DENGAN KLIK STATUS SEMAKKAN DI BAHAGIAN KANAN SEBELAH ATAS BLOG INI

      TERIMA KASIH

      Delete
  69. salam . tuan , saya bekas pelajar matrikulasi program perakaunan 1tahun ... saya telah gagal meneruskan pengajian di situ .. pointer yang saya dapat 1.49 .. jika saya mahu memohon kptm , adakah saya perlu memohon untuk program diploma semula atau boleh memohon program degree ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSALAM
      ANDA BOLEH MOHON DENGAN SIJIL SPM

      TERIMA KASIH

      Delete
  70. salam tuan, bila keputusan permohonan kptm ini akan keluar? dan bagaimana saya ingin tahu keputusan permohonan saya? diberitahu di sini ataupun melalui surat?saya mohon secara online di laman web rasmi kptm

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSALAM
      ANDA BOLEH SEMAK DENGAN KLIK STATUS SEMAKKAN DI BAHAGIAN KANAN SEBELAH ATAS BLOG INI

      TERIMA KASIH

      Delete
  71. asslamualaikum, tumpang tanya.. kenapa no kad pengenalan saya tiada dalam simpanan ? Saya sudah membuat permohonan.. saya mohon secara online di laman web ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SILA BERIKAN
      1-NAMA PEMOHON
      2-NO KP PEMOHON
      3-ALAMAT EMAIL PEMOHON

      TERIMA KASIH

      Delete
  72. Assalamualaikum...sy dah antar permohonan dan slip spm..sy dah check dekat semakan tapi kenapa mata pelajaran saaya ada 5 je?sedgkan sy ambil 9 m/pljrn

    ReplyDelete
    Replies
    1. SILA BERIKAN
      1-NAMA PEMOHON
      2-ALAMAT EMAIL PEMOHON
      3-NO KP PEMOHON

      TERIMA KASIH

      Delete
    2. Nurhusna binti mohd yusoff
      Nurhusna434@gmail.com
      961213065194

      Delete
  73. Assalamualaikum encik sy tkpsti samada prmohonan sy telah diproses atau belum. Boleh encik beri kepastian? Tq
    MIMI AZIRA BINTI ARSAD
    960916145794
    L071403762

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUAT MASA SEKARANG, LAMAN WEB KPTM MASIH UNDER CONSTRUCTION, SILA SEMAK BILA WEB KEMBALI PULIH.

      TERIMA KASIH

      Delete
  74. Salam encik.. Sy dh prnh isi borg prmohonan scara on-line. Tp sy dapati no kp sy tiada dlm simpanan. Dlm emel mmberithu agr sy mngisi borg mlalui blog ini. Sy dh isi. Sy kliru krana adakah sy hrus mngisi borg 2kali? Dan adakah prmohonan sy akn diproses? Hrp dpt membantu. Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SILA BERIKAN
      1-NAMA PEMOHON
      2-ALAMAT EMAIL PEMOHON
      3-NO KP PEMOHON

      TERIMA KASIH

      Delete
    2. Jamilah bt mohd shah
      Jamilah.shah2596@gmail.com
      960525145156

      Kawan saya juga ada msalah yg serupa. Ini nama, no kp dan emelnya

      Muhammad Alif b mohd Alizan
      Alif.alizan@yahoo.com
      960426145156

      Harap encik dapat mmbantu. Tq

      Delete
    3. Maaf pembetulan.

      Muhammad Alif b mohd Alizan
      Alif.alizan@yahoo.com
      960426145097

      Delete
  75. Salam encik, saya sudah mengisi borang permohonan, dan saya sudah hantar slip keputusan spm saya dengan mengemail encik. Tapi no kad pengenalan saya tiada dalam simpanan. Bila boleh tahu dan macam mana nak tahu permohonan saya di terima oleh pihak tuan?

    MAIZATUL NURIRWANE BINTI IDRIS
    960228015240
    NURIRWANE@GMAIL.COM

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUAT MASA SEKARANG, LAMAN WEB KPTM MASIH UNDER CONSTRUCTION, SILA SEMAK BILA WEB KEMBALI PULIH.

      TERIMA KASIH

      Delete
  76. Mohd Nabil Bin Hashim

    960907055391

    ReplyDelete
  77. NAMA : SAKINAH IZNI BINTI ISHAK
    I/C : 960626335020
    EMAIL : sakinah.izni@yahoo.com

    Boleh encik pastikan adakah permohonan saya telah diterima dan apakah keputusannya?

    ReplyDelete
  78. Assalamualaikum

    NAMA:MUHAMMAD ZUHAIRI BIN SAFRIZIN
    I/C:960227045149

    Boleh encik pastikan adakah permohonan saya telah diterima dan apakah keputusannya?

    ReplyDelete
  79. Assalamualaikum, saya sudah mengisi borang dan menghantar slip spm saya ke emel encik

    NAMA :SITI SURAYA BINTI YUNUS
    I/C : 960525145666
    emel : Chuwaya_25@yahoo.com

    Boleh encik pastikan adakah permohonan saya telah diterima dan apakah keputusannya?

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum encik, saya dah buat permohonan. Macam mana saya nak tahu permohonan saya diterima atau pun tak?

    email:420najmi@gmail.com

    Terima kasih

    ReplyDelete
  81. assalamualaikum tuan , saya dah memohon melalui nama nur fadhilah binti jidi , adakah permohonan saya diterima ?

    email : dielajidi@yahoo.com

    ReplyDelete