Isi Borang Permohonan Disini


JOM MASUK KPTM
Rebut peluang keemasan membuat permohonan awal ke KPTM dengan mengisi borang dibawah bagi INTAKE JULAI 2015 dan berpeluang mendapat keistimewaan MARA


PANDUAN MUDAH TATACARA MENGISI BORANG PERMOHONAN KE KPTM
(Sila ikuti langkah mudah 1 & 2 dibawah)
LANGKAH 1
Sebelum mengisi borang permohonan, pastikan pemohon mempunyai maklumat berikut:-
1.1. Nombor kad pengenalan 'Mykad'
1.2. Alamat email semasa.
1.3  Keputusan SPM/STPM/Diploma atau mana-mana kelayakan yang akan diguna untuk membuat permohonan. 
1.4  Pilih program pengajian di KPTM, sila klik link DISINI untuk melihat senarai program diploma, lokasi kampus dan syarat kelayakan minima setiap program.
1.5  Pilih program yang sesuai dengan kelayakan akademik pemohon.  
1.6  Apabila borang permohonan siap di isi, tekan butang 'Submit' dan tunggu 5saat untuk kemasukan data pemohon ke dalam system. 
1.7  Pemegang SPM layak memohon program Sijil/Diploma/ACCA-CAT atau setaraf.
1.8  Keputusan SPM Percubaan TIDAK LAYAK untuk memohon.

LANGKAH 2
2.1. Pemohon boleh membuat Semakan Status Permohonan (bermula minggu ketiga bulan Mac2015 -AKAN DIKELUARKAN SECARA BERPERINGKATselepas melengkapkan permohonan melalui blog ini-bagi pemohon yang belum dapat menyemak, sila bersabar menunggu semakan yang akan dikeluarkan pada setiap hari secara berperingkat) dengan klik link DISINI
2.2 Pemohon yang berjaya boleh memuat turun surat tawaran dengan klik link diatas. 
2.2. Pemohon yang berjaya dikehendaki membuat pengesahan penerimaan tawaran dalam tempoh/masa yang diberikan(sebagaimana yang tercatit dalam surat tawaran) bagi mengelakkan nama mereka diganti oleh calon lain.

SILA ISI BORANG DIBAWAH UNTUK MEMOHON KE KPTM
PERINGATAN
Hanya pemohon yang belum mendaftar sahaja dibenarkan mengisi borang dibawah, jika anda sudah mendaftar KPTM melalui on-line, laman web, pos dan pendaftaran terbuka, anda TIDAK DIBENARKAN mengisi borang ini.

No comments: